Zilele Culturii Române în Bulgaria”, organizate de vecinii de la Ruse

Zilele Culturii Române în Bulgaria”, organizate de vecinii de la Ruse

Ieri seară, în foaierul Teatrului Dramatic “Sava Ognianov” din Ruse a avut loc deschiderea unui eveniment în premieră la Ruse, dedicat poporului român, cu ocazia sărbătoririi “Zilei Naționale a României”. Este vorba despre o serie de manifestări culturale reunite sub titlul “Zilele Culturii Române în Bulgaria”, organizate de autoritățile bulgare, în colaborare cu instituțiile de cultură și cu Asociația Euroregiunea “Danubius”, al cărei director executiv este Lili Ganceva.
Astfel, în prezența reprezentanților Ambasadei României la Sofia, a prefectului Ventsislav Kalchev, a viceprimarului Strahil Karapchanski, a reprezentanților Primăriei Municipiului Giurgiu, dar și a oamenilor de cultură bulgari și a publicului larg, a avut loc vernisarea unei expoziții dedicate Reginei Maria. Circa 30 de fotografii cu această deosebită personalitate au fost reunite pe simezele expoziției realizate de Muzeul Naţional Palatul Cotroceni din Bucureşti, în semn de omagiu, la împlinirea a 75 de ani de la moartea reginei.
În discursurile lor, oficialii bulgari au vorbit despre strânsa legătură de cooperare şi prietenie cu omologii români, motiv solid ce i-a determinat să organizeze aceste manifestări dedicate vecinilor de peste Dunăre, mulţumind în acelaşi timp pentru sprijinul acordat oraşului Ruse în competiţia pentru Capitală Culturală Europeană în 2019.
Seara a continuat cu un concert susţinut de elevii de la Liceele “Dinu Lipati” din Capitală şi Veselin Stoianov din Ruse. Astăzi, 28 noiembrie, este ziua dedicată teatrului, cu două piese aparţinand Teatrului Dramatic din Ruse, “Sava Ognianov” şi Teatrului “Tudor Vianu” din Giurgiu, programate pentru orele 17.00 , respectiv 19.00.
Mâine, 29 noiembrie, este ziua dedicată filmului românesc, în programul “Zilelor Culturii Române în Bulgaria” fiind cuprinsă vizionarea peliculei lui Cristian Mungiu, “Dupa Dealuri”.

Ultima modificare: 28.11.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul 1 Decembrie – Ziua Naţională a României, sărbătorită la Giurgiu

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.